Entrades populars

dijous, 17 de novembre del 2016

Intel·ligències múltiples

Benvinguts de nou a l'última entrada del blog d'aquest any 2016. 

Avui us parlaré de les diferents intel·ligències múltiples que pot tenir l'ésser humà però no us parlaré directament en el blog sinó que us passaré un enllaç d'una pàgina web que vaig realitzar a principis d'aquest any per al segon curs del mòdul d'educació infantil.

La teoria de les intel·ligències múltiples, va ser proposada per Howard Gardner el 1983.

Aquest model proposa que totes les persones tenen vuit tipus d'intel·ligència que, si bé poden estar relacionats, determinen el comportament, la manera d'aprendre, captar, comprendre i entre d'altres, el món que les envolta.



Segons aquesta teoria, tots els éssers humans posseeixen les vuit intel·ligències en major o menor mesura. Totes són igualment importants i necessàries. Un enginyer necessita la intel·ligència espacial ben desenvolupada però també en necessita les altres, la lògica-matemàtica per a poder realitzar càlculs d'estructures, la intel·ligència interpersonal per a poder presentar els seus projectes, la corporal-cinestèsica per a poder conduir el cotxe fins a casa, etc.

I ara ja us deixo que li doneu una ullada a la meva pàgina web.


http://legokids93.wixsite.com/legokids

Espero que us agradi la meva pàgina.

dissabte, 5 de novembre del 2016

Laboratori d'educació i tecnologia (ETLAB)

Hola de nou chics i chiques.

ETLAB és el laboratori d'educació i tecnologia que es troba al nostre campus, Campus Terres de l'Ebre, a l'aula 119.

Aquesta aula conté noves tecnologies per ser emprades en l'educació i vol pretendre que els nens i nenes es familiaritzen amb aquestes noves metodologies d'ensenyament.

L'existència d'aquest tipus d'aules en els centres educatius porten molts beneficis. L'ús de la tecnologia en l'espai educatiu permet l'ús d'eines més interactives i que mantenen l'atenció dels estudiants amb més facilitat.
El laboratori conté aquestes eines:



Ninus


Es tracta d'una caixa projector que envia imatges interactives a terra, l'espai on es mouran els nostres infants. Sense la necessitat d'instal·lar cap cable ni dispositiu, els alumnes poden interactuar amb imatges i moure-les amb les mans i els peus com si es tractés d'una tauleta.

Al voltant d'aquesta eina es poden treballar les diverses activitats educatives bàsiques, com poden ser els colors o saber situar-se en l'espai-temps adequat (dreta, esquerra, amunt, avall,...)


Wii

La wii també es projecta en qualsevol lloc o també a través d'una televisió. Aquesta penso que és molt útil perquè conté gran quantitat de jocs. Per exemple a través dels comandaments que proporciona la consola Wii, els nens podran jugar a tennis, bàsquet... i podran conèixer molts esports i com es juga. També tenen jocs d'intel·ligència com el Big brain academy que és un joc per a posar a prova els teus reflexos i l'estructura mental. I conté activitats que posen en prova la teva memòria i capacitats d'anàlisi, càlcul i percepció.




Pdi

La PDI té moltes aplicacions que es poden utilitzar en l'educació, que ja estan explicades en aquest blog.


Projector tàctil

Es projecta la pantalla sobre una paret, taula o a qualsevol lloc, a través del projector. Aquesta pantalla és tàctil i per tant els nens podran fer tot el que vulguin, buscar informació, jugar a jocs interactius, dibuixar, etc.


Tablet

Aquest laboratori també conté diferents tauletes amb els sistemes operatius de Android i Apple i amb nombroses aplicacions educatives per interactuar.


Ordinadors



També consta de moltes més eines que aquestes però ja no són tan hàbils per a l'educació infantil.




dimarts, 1 de novembre del 2016

Turning Point (clicker)

Benvinguts de nou amics i amigues, avui us parlaré sobre el turning point.

Es tracta d'un sistema integrat en Microsoft Power Point, que permet l'ús de diapositives interactives, mostrant de manera immediata els resultats de les diferents enquestes. També permet la generació d'informes detallats en Excel i importar preguntes des del Word.

El seu ús és molt senzill, només cal clicar a un comandament a distància (clicker) i les respostes ja s'aniran reproduint a la pantalla, ja sigui una PDI o un projector. També podem fer ús d'aquest programari per a examinar-te d'una manera més dinàmica i divertida.



Aplicacions d'aquest programari:

  • Fer tests.
  • Opinions.
  • Crear llistes d'assistència.
  • Enquestes.
  • Exàmens.
  • Donar resposta amb imatges.
  • Jocs.
  • Visualització de vídeos.
  • Crear equips.
  • Comparació de resultats.